Ingefärskyckling med kokosris

Serverar: 4 portioner

Het kyckling med milt ris. Snabbt, gott och nyttigt!

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer, 500g
  • 2 msk hackad färsk ingefära
  • 300 g färsk broccoli
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk japansk soja
  • 3 dl jasminris
  • 1 burk kokosmjölk lätt, 400ml
  • Rapsolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i tunna skivor. Ansa broccolin och dela i buketter. Skiva stjälken.
    2. Stek kycklingskivorna i 1 msk olja ca 5 minuter runt om. Krydda med 1 tsk salt, 2 msk hackad ingefära och urkärnad och strimlad chili.
    3. Ta upp kycklingen och stek broccolin ca 3 minuter. Blanda ner kycklingen och tillsätt skivad vitlök. Blanda ner sojan.
    4. Koka riset i kokosmjölk och vatten ca 15 minuter.
    5. Servera ingefärskycklingen med kokosris och lite extra soja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben