Ingefärsmarinerad fläskfilé med äggnudlar

Serverar: 4 portioner

En trevlig bjudrätt med härliga smaker. Fläskfilén behöver ligga i marinad i tre timmar men när det är avklarat är det här en snabblagad rätt. En utmärkt fredagsrätt, alltså, om du marinerar på morgonen före jobbet.

Ingredienser

  • 350 g äggnudlar
  • 400 g fläskfilé
  • 1 broccoli i buketter
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1½ dl ostronsås
  • 1 dl kinesisk soja
  • Salt efter smak
  • Malen vitpeppar efter smak
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk vinäger
  • Instruktioner

    1. Skala och riv ingefäran och strimla fläskfilén. Blanda ingefära, olivolja och vinäger och lägg i den strimlade fläskfilén. Låt ligga och dra minst 1 timme.
    2. Koka nudlarna i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Ta upp fläskfilén ur marinaden, låt den rinna av och krydda sedan med salt och peppar. Hetta upp en wokpanna och woka fläskfilén, ta upp och lägg åt sidan.
    3. Woka grönsakerna. Blanda ner nudlarna, ostronsåsen och fläskfilén. Låt puttra några minuter, rör om och krydda med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 2 september 2009

    Beklagar att omdömet dröjde, men i dag har jag fritt o kan vara inne och skriva lite. Fläskfilè är ju gott i sig, men kryddad med ingefära blir den en kulinarisk höjdare väl värd fem poäng, jättemumsig, som Werner & Werner brukade säga på TV. Tack så mycket för receptet.

    spa17 4 maj 2010

    Det blev kanon med ingefära till fläskfilen. Rätt skönt att slippa vitlök någon gång även om det är gott. Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben