Ingefärsmarinerad fläskfilé med äggnudlar
En trevlig bjudrätt med härliga smaker. Fläskfilén behöver ligga i marinad i tre timmar men när det är avklarat är det här en snabblagad rätt. En utmärkt fredagsrätt, alltså, om du marinerar på morgonen före jobbet.
Ingredienser
350 g äggnudlar
400 g fläskfilé
1 broccoli i buketter
1 ask cocktailtomater
1½ dl ostronsås
1 dl kinesisk soja
Salt efter smak
Malen vitpeppar efter smak
4 msk olivolja
1 msk riven färsk ingefära
2 msk vinäger
Instruktioner
- Skala och riv ingefäran och strimla fläskfilén. Blanda ingefära, olivolja och vinäger och lägg i den strimlade fläskfilén. Låt ligga och dra minst 1 timme.
- Koka nudlarna i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Ta upp fläskfilén ur marinaden, låt den rinna av och krydda sedan med salt och peppar. Hetta upp en wokpanna och woka fläskfilén, ta upp och lägg åt sidan.
- Woka grönsakerna. Blanda ner nudlarna, ostronsåsen och fläskfilén. Låt puttra några minuter, rör om och krydda med salt och peppar.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Beklagar att omdömet dröjde, men i dag har jag fritt o kan vara inne och skriva lite. Fläskfilè är ju gott i sig, men kryddad med ingefära blir den en kulinarisk höjdare väl värd fem poäng, jättemumsig, som Werner & Werner brukade säga på TV. Tack så mycket för receptet.
Det blev kanon med ingefära till fläskfilen. Rätt skönt att slippa vitlök någon gång även om det är gott. Tack