Ingefärsrutor med apelsinlikör

Serverar: 30 portioner

Exotiska rutor med asiatisk touche. Den som inte tycker om ingefära kan ersätta den kanderade ingefäran med andra kanderade frukter (ananas eller apelsin). Malen ingefära kan ersättas med kanel.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 apelsin, saft och skal
  • 4 msk apelsinlikör
  • En nypa salt
  • 2-3 tsk malen ingefära
  • 50-100 g kanderad ingefära
  • Glasyr
  • 250 g florsocker
  • Karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, malen ingefära och 2 msk kanderad ingefära. Vänd ner blandningen i smeten. Tillsätt apelsinlikör och 2 msk apelsinjuice. Rör om så att smeten blir väl blandad. Grädda kakan i 20-35 minuter. Låt svalna.
    4. Rör ihop florsockret med resten av likören, juicen, 1 msk vatten och resten av den kanderade ingefäran. Färga lite av glasyren med karamellfärg.
    5. Täck kakan med den ofärgade glasyren, måla på asiatiska skrifttecken eller något annat mönster med den färgade glasyren på rutorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben