Ingefärsstekta äpplen med Butterscotchsås

Serverar: 4 portioner

En härlig kombo av syrliga äpplen med sting, söt kolasås och iskall Oatly vaniljglass.

Ingredienser

  • 3-4 äpplen, urkärnade och skivade
  • 2 msk margarin
  • 1½ msk malen ingefära Butterscotchsås
  • 3½ dl mörkt muscovadosocker
  • 100 g margarin
  • 1 dl Oatly iMat 13 %
  • Till servering
  • Oatly vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Stek äppelskivorna gyllene i margarin och ingefära.
    2. Blanda socker och margarin i en kastrull. Låt det smälta ihop under vispning på medelvärme. Vispa sedan ner Oatly iMat. Låt sjuda på svag värme i 5 minuter. Vispa såsen fluffig.
    3. Varva vaniljglass, äpplen och sås i skålar.
    4. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben