Ingrid Maries äppelmuffins

Serverar: 12 portioner

Äppelsorten Ingrid Marie har gett namn åt dessa härliga muffins. Den guldgula färgen kommer från saffran, som tillsammans med kanel ger en spännande smakbrytning.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1 sockerbit
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1-2 äpplen, gärna Ingrid Marie
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk brun farin
  • Tillbehör
  • Muffinspanna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinspanna lätt. Smält matfettet och låt det svalna.
    2. Stöt saffranen i en mortel tillsammans med sockerbiten. Sockerbiten används för att saffranet lättare ska finfördelas när den stöts i morteln.
    3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt saffran, matfett och mjöl. Blanda mjöl och bakpulver noga. Rör sedan ner det i smeten.
    4. Gör fyllningen: Skölj, kärna ur och finhacka äpplena. Blanda äpplehacket med kanel och brun farin.
    5. Fördela smeten i muffinspannan. Fyll den inte mer än till 3/4. Strö över äpplehacket. Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben