Ingrids apelsinkaka

Serverar: 1 portioner

En saftig kaka där apelsin och choklad smakar bra tillsammans.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • Rivet skal och saft av ½ apelsin
  • 125 g smält smör
  • 125 g blockchoklad
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • Smör till formen
  • Ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det rivna apelsinskalet, saften och det smälta avsvalnade smöret och den hackade blockchokladen. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner detta i smeten.
    3. Smöra och bröa en avlång form. Häll i smeten.
    4. Grädda kakan i cirka 40 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben