Ingrids favoriträtt

Serverar: 4-6 portioner

Ett recept från fibs hemmaböcker.God efterrätt

Ingredienser

  • 4-6, syliga äpplen
  • 3 dl vatten
  • ½ - 1 dl socker
  • Kräm
  • 1 hg blockchoklad
  • 1 ½ dl hett vatten
  • 3 blad gelantin
  • Garnering
  • 2 dl tjock grädde
  • 10-15 sötmandlar
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och ta bort kärnhuset med en äppelpipa. Koka äpplena mjuka i svag sockerlag och låt dem kallna på ett fat.
    2. Lägg gelantinet i kallt vatten. Smält blockchokladen i en bunke över vattenbad. Krama upp och lägg gelatinet i chokladbunken. Sätt till vattnet och rör massan jämn och slät. Häll chokladkrämen i en låg, vid skål och låt den stå kallt och stelna.
    3. Placera äpplena glest i krämen. Vispa grädden till hård skum och lägg i klickar mellan äpplena. Skålla, strimla och rosta mandeln och strö den över rätten.

    Liknande recept

    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben