Ingrids flottyrkransar

Serverar: 30 portioner

Receptet har sitt ursprung i Norge

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ¾ dl socker
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk nystötta kardemummakärnor
  • ½ - 1 tsk citronsaft
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • Fritering
  • 1 liter olja
  • Garnering
  • Strösocker, ( malen kanel)
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt gräddfilen. Blanda i kardemumma och citron. Sikta i mjölet blandat med hjorthornssaltet. Arbeta snabbt samman ingredienserna. Degen får inte bli seg i konsistensen. Låt den stå kallt en stund. Kavla ut degen i omgångar till en ca 1 cm tjock kaka. Degen är ganska lös i konsistensen men det ska den vara. Ta med mått ut kranasar, 6-7 cm i diameter. Värm fettet till 180 grader i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Använd en hushållstermometer. Eller lägg ner en bit vitt matbröd i fettet. När brödet får fin färg efter ca 1 minut har fettet rätt temperatur. Lägg i 2-3 kransar åt gången. Fritera dem vackert gulbruna ca 1 minut på varje sida. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper. Vänd dem eventuellt i strösocker blandat med malen kanel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben