Pepparkakor

Tid: 3 timmar

Detta recept var över hundra år gammalt när jag fick det av Ingrid för 20 år sedan... Överlägsen smak och konsistens!

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 3 dl strösocker (numera tar jag hälften råsocker)
  • 1 msk sirap
  • 1 ägg
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk kanel (eller byt alla kryddorna mot 2 msk pepparkakskrydda+ 1 tsk kardemumma)
  • 1 msk bikarbonat
  • ½ kg vetemjöl (nyttigare: 50 g ljust fullkornsmjöl, 50 g grahamsmjöl, 400 g dinkelvetemjöl)
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser i en bunke, eller använd assistent. Låt degen vila minst 2½ h eller över natten. Vill man inte baka ut allt på en gång går den utmärkt att förvara i kylen i flera veckor. Gräddas i 200-225º ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben