Ingrids kryddknäcke

Ett sprött och gott knäckebröd för exempelvis julbordet.

Ingredienser

  • 3½ dl grovt rågmjöl
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk kummin
  • 1 tsk fänkål
  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • Till utbakning
  • 1½ dl vetemjöl
  • ev. kruskakli
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjölsorterna med salt, kummin och fänkål. Tillsätt matfettet i mindre bitar och nyp ihop degen lite. Tillsätt vattnet och blanda allt till en deg.
    3. Dela degen i nio lika stora delar och forma varje del till en rund boll. Kavla ut degbollarna till runda, ganska tunna kakor på mjölat bakbord. Mjöla eventuellt med kruskakli. Vänd kakorna några gånger medan du kavlar. Avsluta med att kavla med en kruskavel, eller nagga med en brödnagg eller gaffel.
    4. Gör hål i mitten av varje kaka med ett runt mått.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt knäckebröden kallna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben