Ingrids snabbakade russinkavring

Gott med en tunt skuren russin kavring och en ostskiva på.

Ingredienser

  • 6 dl rågsikt
  • 1 dl havrekli eller vetekli
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk brödkrydda
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl russin
  • 1 dl mörk sirap
  • 4 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Smörj eller pensla formen med matfett. Blanda alla torra ingredienser och russin i en bunke. Rör ner sirap och filmjölk med en träsked eller elvisp. Blanda allt väl.
    3. Häll/klicka den kladdiga smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ugnen, ca 1 timma. Stjälp upp brödet och vira om en bakduk. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben