Ingrids tunnkakor

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 2 timmar

Hur goda som helst

Ingredienser

  • 50 g smält smör
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • 5 dl mjölk, ljummen
  • 50 g färsk jäst
  • 1/2-1 dl ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • ca 2 l vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda degen som brukligt till en ganska lös deg, jäs 40 min. Dela degen i småbitar och baka ut till kakor stora som stekpannan, jag gjorde mina ca en halv centimeter tjocka och då blev de ungefär dubbelt så tjocka när man gräddade dem. Nagga brödet och stek i torr gjutjärnspanna på medelvärme tills brödet får lite färg, vänd och grädda baksidan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben