Inkokt lax med dill och senapsås

Enkelt sätt att tillaga suveränt god lax.

Ingredienser

  • 650 g laxfilé, skinnfri
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • Lag
  • 7½ dl vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 4½ msk socker
  • 1½ msk salt
  • 10 vitpepparkorn
  • 6 kryddpepparkorn
  • 5 dillkvistar
  • Sås
  • 3 dl lätt crème fraiche 15 %
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk söt svensk senap
  • 1 dl hackad dill
  • Garnering
  • Morot och rödlök från laxkoket
  • Mâchhesallad
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i kuber, ca 5x5 cm. Skala och skär löken och moroten i tunna klyftor. Lägg allt i en kastrull och tillsätt alla ingredienser till lagen. Låt koka upp. Lägg laxen i en vid panna. Häll lagen över laxen, se till att laxen täcks ordentligt. Låt sjuda under lock 1 minut.
    2. Tag pannan från värmen och låt den stå med locket på minst 10 minuter. Ställ pannan kallt och lår den stå tills laxen har kallnat.
    3. Vispa samman ingredienserna till såsen.
    4. Inför serveringen:Ta fram laxen i god tid så att den hinner få rumstempratur och låt den rinna av ordentligt. Lägg upp på ett fat och garnera.
    5. Helst ska den göras en dag i förväg

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben