Inkokt lax med ingefärssås

Serverar: 4 portioner

Bjudrätt som går bra att förbereda.

Ingredienser

  • 4 bitar benfri laxfilè med skinn, ca 600 g
  • Lag
  • ½ purjolök
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 citron
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Dillstjälkar
  • 1 msk salt
  • Sås
  • 2 dl gräddfil
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • ½ dl hackad dill
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Skär purjolöken i mindre bitar. Skala och skiva ingefäran. Skiva citronen.
    2. Lägg ingredienserna till lagen i en vid kastrull. Häll på 1 liter vatten. Koka under lock ca 10 min.
    3. Lägg i laxen och koka på svag värme under lock ca 12 min. Låt laxen kallna i lagen.
    4. Blanda ingredienserna till såsen.
    5. Servera laxen med såsen, kokt färskpotatis och sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben