Inkokt lax med matvete, spenat och citronkräm

Serverar: 4 portioner

524 kalorier per portion Syrlig lax med ett enkelt matvetefräs och en fräsch sås som blir klar på ett kick.

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • ½ dl ättikssprit
  • 2 msk socker
  • 3 ½ tsk salt
  • ½ kruka dill
  • 4 bitar lax
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar färdigkokt matvete (á 410 g)
  • 1 msk olja
  • 2 påsar färsk spenat (á 80 g)
  • 1 krm peppar
  • Citronkräm
  • 1 citron
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, vinäger, ättikssprit, socker, 3 tsk salt och dill. Lägg i laxen, dra kastrullen åt sidan och tillaga på eftervärme 5-10 minuter. Låt laxen ligga kvar i lagen till servering.
    2. Citronkräm: Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa saften. Blanda alla ingredienser.
    3. Krossa 3 hela vitlöksklyftor med skal med baksidan av en kniv. Häll av och skölj matvetet. Fräs vitlök och matvete i oljan i 3 minuter. Tillsätt spenaten i fräset. Salta och peppra, plcoka upp vitlöksklyftorna.
    4. Servera matvetefräset med lax, citronkräm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben