Inkokt röding med kumminfärskost

Serverar: 6 portioner

Något för fiskälskare

Ingredienser

  • 3 skinn- och benfria rödingfilèer
  • Lag
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 4 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 4 msk strösocker
  • 6 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 4 dillstjälkar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • Färskost
  • 2 krm kumminfrön
  • 2 krm fänkålsfrön
  • 200 g philadelphia ost
  • 1 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • Till servering
  • 1/2 färsk fänkål
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. RÖDING I LAG: Lägg rödingen i en djup form. Koka upp lagen och häll den över filèerna. Lägg plastfolie både direkt på fisken och över bunken, låt svalna. STÄLL I KYL ÖVER NATT. Lägg upp fisken på hushållspapper och plocka dden i fina portionsbitar.
    2. FÄRSKOST: Rosta kummin- och fänkålsfröna i en torr panna. Mortla fröna och blanda med philadelphia-osten. Smaka av med salt och peppar.
    3. TILL SERVERING: Ansa och finstrimla fänkålen och lägg i iskallt vatten. Häll av fänkålen i ett durkslag, blanda med olja och dill. Salta och peppra. Servera rödingen tillsammans med färskost och knäckebröd.

    Liknande recept

    5
    55 min
    4-5
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben