Inkokt röding med oblandad sommarsallad

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 30 minuter

God och fräsch sommarrätt.

Ingredienser

  • 600 g rödingfilé utan skinn
  • Kokspad
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ljust öl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 lagerblad
  • några dillstjälkar
  • 1/2 tsk dillfrön
  • 6 svartpepparkorn
  • sommarsallad
  • 2 dl god majonnäs
  • 1 dl gräddfil eller smetana
  • 1 msk spad från saltgurka (kan uteslutas)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 hel saltgurka
  • 3-4 kokta, skalade färskpotatisar
  • 2 kokta ägg
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 dl finstrimlad sallad, roman eller liknande
  • 2 msk inlagd kapris
  • Instruktioner

    1. Putsa fisken. Koka upp spadet i en vid kastrull som rymmer fisken. Låt sjuda i 5 minuter så att spadet hinner få smak av kryddorna. Lägg ner fisken i spadet. Dra omedelbart av kastrullen från värmen på spisen och låt svalna.
    2. Efter ca 15 minuter: ta upp fisken och låt droppa av. Lägg upp den på ett fat och ställ in i kylen.
    3. Blanda majonnäs, gräddfil och saltgurkspad. Smaka försiktigt av med salt. Tärna potatis och saltgurka. Skär ägget i småbitar, finhacka dillen och finstrimla salladen.
    4. När fisken är helt kall lägger du såsen runt om fisken på serveringsfatet. Placera ut alla småbitar av saltgurka, potatis, ägg, dill, sallad och kapris på såsen på vackert vis.
    5. Servera kall eller sval.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben