Inkokt strömming - Rullströmming

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Rullströmming med mandelpotatis och tunnböd. Mums! Går även med sik. Servera inkokt sik med gräddfil och gräslök.

Ingredienser

  • 750 g strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 msk dill
  • Lag
  • 5 dl vatten
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 litet lagerblad
  • 2 dillkvistar
  • 2 msk ättiksyra
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Lägg ut strömmingsfiléerna, salta och lägg på dillen. Rullas ihop och läggs i en kastrull.
    2. Koka upp lagen och häll den försilktikt över strömmingen.
    3. Koka sakta tills ryggfenan kan tas bort. Serveras med färsk potatis eller mandelpotatis och tunnbröd.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (1)

    Eva Linde 17 december 2019

    Köpt strömming i dag men tänkte steka oh göra rullströmming i mårron! Går det bra om dom står kallt över natten! Skall jag salta eller? MVH Eva Linde

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben