Inkokta äpplen

Anpassa sockermängden efter sötman på äpplena. De inkokta äpplena är även goda till stekt fläskkött.

Ingredienser

  • 2 syrliga äpplen
  • 1-1½ dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk pressad citron
  • 1 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • ½ vaniljstång, delad och urskrapad
  • 1 kvist rosmarin
  • Instruktioner

    1. Koka ihop socker, vatten, citronsaft och kryddor till en lag ca 5 min. Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.
    2. Lägg ner äppleskivorna i lagen och koka upp. Häll upp i en väl rengjord burk och sätt på locket. Låt svalna och ställ kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben