Inlagd grön chili

Tid: 30 minuter

Inlagd chili är supergott. De är så bra att ha för burken kan stå i kylen och vänta på att användas. Jag tycker att de är goda i wokad mat eller i buljong eller också äter jag dem som de är med ost och bröd. Till det här receptet måste man få tag på helt perfekta chili utan några skador (man kan använda röd chili men de är starkare). De är verkligen goda!

Ingredienser

  • 600 g grön chili
  • 15 svartpepparkorn
  • 5 lagerblad
  • 2 msk korianderfrön
  • 5 tsk salt
  • 6 rågade msk strösocker
  • 1 liter vitvinsvinäger eller risvinäger
  • Instruktioner

    1. Skär upp chilin försiktigt från stjälkändan till spetsen på en sida och kärna ur dem (använd skaftet på en tesked). Häll kokande vatten över chilin, låt chilin stå i 5 minuter häll sedan av vattnet. På så sätt blir man av med ev frön som är kvar i frukterna. Sedan lägger man i svartpepparkorn, lagerblad, korianderfrön, chili och salt i en stor burk eller någon annan lufttät behållare. Häll socker och vinäger i en kastrull och värm tills sockret har löst sig helt och hållet. När vätskan är het men inte kokande häller man den över chilin i burken. Låt svalna och sätt sedan på lock, ställ burken i kylskåpet och låt stå i minst 2 veckor innan de används.
    2. Chilin håller sig i kylen i minst 4 månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Chili
    Oj, vad många chilivarianter det finns! Här ska jag hjälpa till att re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben