Inlagd makrill

Julens godaste. Inlagd sill i all ära, men det finns inget som får upp mot den inlagda makrillen.

Ingredienser

  • 2 stora salta makrillar
  • 1 grad ättika 24%
  • 2-2 ½ dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 10-15 kryddpepparkorn
  • 1-2 rödlökar
  • Instruktioner

    1. Filéa makrillarna och ta bort så många småben som möjligt. Vattna ur den salta makrillen i ca 12 timmar.
    2. Gör en lag på ättika, socker, vatten, kryddpepparkorn och rödlöksringar och koka hastigt upp den. Låt den sedan kallna innan man lägger i makrillen. Smaka av lagen ifall man vill ha i mera socker.
    3. Njut av den till t.ex. julaftonens frukostbord eller till julbuffén.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    UllaC 20 december 2010

    Åh, vad gott!!! Detta är en favorit på vårt julbord.

    sikaal 20 december 2010

    Ingen jul utan inlagd makrill! :-D Jag har visserligen inte kryddpeppar utan dill och vitpeppar men skall prova din variant!

    ingegerd 1 oktober 2018

    Vad menar du med att vattna ur makrillen går det att göra på färsk makrill

    Marianne 18 december 2018

    Ett måste på ett västkustskt julbord. Ljuvligt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben