Julens godaste. Inlagd sill i all ära, men det finns inget som får upp mot den inlagda makrillen.
Ingredienser
2 stora salta makrillar
1 grad ättika 24%
2-2 ½ dl strösocker
6 dl vatten
10-15 kryddpepparkorn
1-2 rödlökar
Instruktioner
Filéa makrillarna och ta bort så många småben som möjligt.
Vattna ur den salta makrillen i ca 12 timmar.
Gör en lag på ättika, socker, vatten, kryddpepparkorn och rödlöksringar och koka hastigt upp den. Låt den sedan kallna innan man lägger i makrillen. Smaka av lagen ifall man vill ha i mera socker.
Njut av den till t.ex. julaftonens frukostbord eller till julbuffén.
Åh, vad gott!!! Detta är en favorit på vårt julbord.
Ingen jul utan inlagd makrill! :-D Jag har visserligen inte kryddpeppar utan dill och vitpeppar men skall prova din variant!
Vad menar du med att vattna ur makrillen går det att göra på färsk makrill
Ett måste på ett västkustskt julbord. Ljuvligt gott!