Inlagd sill med apelsin och stjärnanis

Jättegod sill där stjärnanisen ger lite annorlunda smak.

Ingredienser

  • 1 burk urvattnade sillfiléer ca 210 g
  • 1 ½ dl vatten
  • ¾ dl ättiksprit (12-procentig) + 1-1 ½ dl socker
  • 1 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 6 kryddnejlikor
  • 3 stjärnanis
  • ½ stor gul lök
  • Skalstrimlor från 1 apelsin
  • Tunt skivad rödlök
  • Instruktioner

    Koka en lag av vatten, ättika, socker, lagerblad, kryddpeppar, kryddnejlikor och stjärnanis. Låt den kallna. Skär sillen i bitar. Varva sillen i en burk med skivad gul lök och apelsinstrimlor. Häll över lagen. Låt stå minst ett dygn i kylskåp före servering. Garnera med rödlök vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben