Inlagd västeråsgurka

God och krispig. Lättgjord!

Ingredienser

  • 2½ kg västeråsgurka
  • 4 kkp socker (1kkp=1½ dl)
  • ½ kkp salt
  • 2 grader ättikssyra 24%
  • 2½ tsk senapsfrö
  • Dillkronor
  • Pepparrot
  • Instruktioner

    1. Blanda socker och salt.
    2. Skiva gurkan och lägg i ett stort kärl varvat med socker och saltblandningen. Häll över ättikssyra och blanda.
    3. Låt stå som minst över natten så att gurkan vätskar sig. Lägg gurkskivorna i burkar, fyll på med vätskan. Tillsätt senapsfrö, dillkronor och en skiva pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    majamia 3 augusti 2008

    Mycket god och enkel att göra! Färgen bevaras mkt bättre när man inte kokar lagen och häller över varm! Detta kommer jag göra igen! Tack för receptet!

    Kica 10 juli 2009

    Hur mycket är 2 grader ättiksyra?

    SuHo 26 september 2009

    2 grader = 12 cl

    fafien 27 september 2009

    La in gurka efter detta receptet förra året, och gjorde det igen i år..... fortfarande lika enkel, och ändå så himla god.

    mafia 2 augusti 2011

    Tänkte själv lägga in detta receptet, men såg att du redan hade det inlagt. Den här inläggningen förtjänar verkligen en 5:a. Inte nog med att den är god och lättgjord, den står ju sig hur länge som helst i kylen. Enda problemet är att den inte behöver det...den är ju så god och blir fort uppäten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben