Skiva gurkan och lägg i ett stort kärl varvat med socker och saltblandningen. Häll över ättikssyra och blanda.
Låt stå som minst över natten så att gurkan vätskar sig. Lägg gurkskivorna i burkar, fyll på med vätskan.
Tillsätt senapsfrö, dillkronor och en skiva pepparrot.
Mycket god och enkel att göra! Färgen bevaras mkt bättre när man inte kokar lagen och häller över varm! Detta kommer jag göra igen!
Tack för receptet!
Kica10 juli 2009
Hur mycket är 2 grader ättiksyra?
SuHo26 september 2009
2 grader = 12 cl
fafien27 september 2009
La in gurka efter detta receptet förra året, och gjorde det igen i år..... fortfarande lika enkel, och ändå så himla god.
mafia2 augusti 2011
Tänkte själv lägga in detta receptet, men såg att du redan hade det inlagt. Den här inläggningen förtjänar verkligen en 5:a. Inte nog med att den är god och lättgjord, den står ju sig hur länge som helst i kylen. Enda problemet är att den inte behöver det...den är ju så god och blir fort uppäten.
Mycket god och enkel att göra! Färgen bevaras mkt bättre när man inte kokar lagen och häller över varm! Detta kommer jag göra igen! Tack för receptet!
Hur mycket är 2 grader ättiksyra?
2 grader = 12 cl
La in gurka efter detta receptet förra året, och gjorde det igen i år..... fortfarande lika enkel, och ändå så himla god.
Tänkte själv lägga in detta receptet, men såg att du redan hade det inlagt. Den här inläggningen förtjänar verkligen en 5:a. Inte nog med att den är god och lättgjord, den står ju sig hur länge som helst i kylen. Enda problemet är att den inte behöver det...den är ju så god och blir fort uppäten.