Jag hade väldigt svårt att hitta något recept på fefferoni som jag blev nöjd med. Jag får mångder med chili varje höst och om inte annat så passar det bra till alla tacomiddagar. Jag hade en blandning av ungefär 10 olika sorters chili i, en del nästan oätligt starka och andra paprikamilda frukter.
Tvättade chilifrukterna och picka dom med en stoppnål eller liknande. Lägg dom i kokande vatten i en gryta och låt koka i 2 minuter. Häll bort vattnet. Koka upp 1 liter vatten med vinäger, socker och salt i grytan. Lägg i chilin och koka i cirka 2 minuter. Ta upp och lägg chilin i varma, rena burkar. Häll över den heta lagen och stäng burkarna. Förvara kallt. Hållbarhet cirka 6 månader. (Jag lagrade dom i två år senast och det gick bra ;-))
Jag odlar också mkt chili ,fryser in dem hela vart eftersom de mognar,Har sen chilifrukter hela vintern att använda med eller utan fröna.Fungerar utmärkt i både grytor och andra maträtter.
Jag har gjort inlagda chilifrukter (fefferoni) enligt receptet ovan två gånger. Det blev inte alls bra, för mjuka (kokta). Undrar om det inte är nåt fel på receptet.
Jag har gjort inlagda chilifrukter (fefferoni) enligt receptet ovan två gånger. Det blev inte alls bra, för mjuka (kokta). Undrar om det inte är nåt fel på receptet.
Va fan Anna du skrev ju två gånger!
Bertil låt Anna vara, hon är inte van
SIMP!!!
Bertil den som sa de han va de
c1f8a131 1v1 me scrub.
Den funkar ju inte ens ge mig en ny
Spela nån?
@Åke lir?
Kan man använda chili frukter som är gröna, alltså inte mogna då kanske?