Inlagda grönsaker

Gott att ha till maten!

Ingredienser

  • 1 grön zucchini
  • 1 gul zucchini
  • 250 g små lökar
  • 1 vitlök
  • 500 g cocktailtomater
  • 4 timjankvistar
  • 1/2 röd chilifrukt
  • Lag
  • 3 dl Dansukker Strösocker
  • 2 dl ättika 12 %
  • 2 dl vatten
  • 4 lagerblad
  • 3/4 dl gula senapskorn
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • Instruktioner

    1. Skölj och skiva zucchinin. Skala lök och vitlök. Klyfta vitlöken. Skölj tomaterna. Ta bort blomfästena. Nagga med en gaffel eller rulla tomaterna över ett rivjärn så att skalet går sönder. Skölj timjan och chili.
    2. Tag bort kärnorna ur chilin och skär den i tunna strimlor. Varva grönsakerna i varma, väl rengjorda burkar. Lägg i timjankvistarna och chilin. Koka upp samtliga ingredienser till lagen och häll på burkarna. Förslut. Låt stå i en vecka innan inläggningen börjar serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tootenator 11 juni 2009

    inlagda grönsaker

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Ingefärarecept
    Färsk, torkad, riven, hackad, pressad, syltad... Ingefära smakar ut...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben