Inlagda grönsaker

Serverar: 6-8 portioner

Grönsaker är lika vackra att se på som goda att äta! Lagen kallas 1-2-3 lag.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • Lag
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 6 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • Instruktioner

    1. Skölj respektive skala grönsakerna. Skär dem i mindre bitar.
    2. Koka blomkålen och morötterna i lättsaltat vatten tills de är knappt färdiga.
    3. Lägg grönsakerna i burkar.
    4. Blanda ihop lagen och häll den över grönsakerna så att det täcker. Låt stå kallt i 1 dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Virvlande 16 december 2010

    hur länge håller sig grönsakerna i kylen?

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Ingefärarecept
    Färsk, torkad, riven, hackad, pressad, syltad... Ingefära smakar ut...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben