Inlagda vitlöksklyftor

Gott till grillat

Ingredienser

  • 5 hela vitlökar
  • ½ liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 röd skivad spansk peppar
  • 2 kvistar rosmarin
  • 8 svartpepparkorn
  • Lag
  • 1½ dl vatten
  • 3/4 dl inläggningslag med ättika eller ½ dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker eller vit sirap
  • Instruktioner

    1. Dela vitlökarna i klyftor, låt skalet vara kvar. Koka klyftorna i lättsaltat vatten ca: 5 minuter. Spola dem i kallt vatten och skala dem.
    2. Lägg klyftorna i glasburk tillsammans med skivad spansk peppar, rosmarinkvistar och svartpeppar.
    3. Koka upp ingredienserna till lagen och häll den varm över vitlöksklyftorna. Låt svalna och sätt på lock. Vitlöksklyftorna är klara att ätas efter 1 vecka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben