Israelisk kycklingsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Servera som förrätt med ett gott bröd, eller som huvudrätt tillsammans med en pastasallad.

Ingredienser

  • 1 st färdiggrillad kyckling
  • 2 st apelsiner
  • 2 st avocador
  • 1 st rödlök
  • 20 st svarta kärnfria oliver
  • Dressing
  • pressad saft av 1 citron eller 2 lime
  • 1/2 dl klippt gräslök
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1-2 stänk tabasco
  • 1 krm socker
  • 2 msk torr sherry
  • 1/2 dl olja
  • Instruktioner

    1. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar.
    2. Skala apelsinerna med hjälp av en vass kniv. Skär fruktköttet i jämna skivor. Skala, dela, kärna ur och skär avocadoköttet i skivor. Skala och skiva rödlöken tunt. Rör samman alla ingredienserna till dressingen och smaka av den väl.
    3. Lägg alla salladsingredienserna snyggt på ett fat och häll dressingen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben