Isterbands torsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En kylskåpsrensning som blev en hit även hos barnen.

Ingredienser

  • 1 överblivet isterband (gärna syrligt)
  • 1 liten lök (gul/röd) finhackad
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 bitar torskfilé (torskryggfilé)
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Ev örtkryddor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på ca. 200 grader.
    2. Rensa ut det överblivna Isterbandet och lägg det i en skål. Blanda ner den finhackade löken och crème fraichen till en fast degliknande massa och smaka av med salt och peppar. Här kan man improvisera lite med örtkryddor om man vill.
    3. Smörj en undssäker form och lägg ut torskryggarna med ett litet mellanrum. Lägg Isterbandssmeten på torsken och ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills fisken är klar och faller i sär vid ett lätt tryck på den.
    4. Låt gärna Isterbandssmeten bli lite krispig genom att använda grillelementet sista minuterna.
    5. Servera med potatis och skirat smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben