Italiensk apelsinchokladkräm med hallon och kanderade hasselnötter

Serverar: 8 portioner

De övergoda nötterna kan kanderas en dag i förväg. Krämen, som ska stå minst tre timmar i kyl, görs samma dag.

Ingredienser

  • 2½ dl gelatinblad
  • 5 dl standardmjölk
  • 1½ dl strösocker
  • ½ burk mascarponeost à 250 g
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 1 apelsin
  • 2 dl hasselnötter, ca 120 g
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten
  • 1 påse frysta hallon, 500 g
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 3 minuter.
    2. Koka ihop mjölk, ½ dl socker och mascarpone. Sänk värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning.
    3. Skrubba apelsinen i ljummet vatten, finriv skalet och tillsätt det till mjölkblandningen.
    4. Smält gelatinbladet i blandningen. Dra kastrullen från värmen.
    5. Fyll små glas eller syltburkar med blandningen. Ställ i kyl minst tre timmar.
    6. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt 1 dl socker, salt och vatten. Låt sockret karamelliseras, cirka 3 minuter. Häll nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
    7. Servera chokladkrämen med tinade hallon och grovt hackade, kanderade nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben