Italiensk basilikakotlett

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 8 minuter

Mozzarellagratinerad kotlett på en bädd av pasta - viva Italia!

Ingredienser

  • 4 stora fläskkotletter
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivade tomater
  • 2 dl riven ost, mozzarella eller gräddost
  • 2 tsk färsk eller fryst hackad basilika eller 1 tsk torkad
  • Servering
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk klippt persilja
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 4 portioner pasta
  • Instruktioner

    Skär bort det mesta fettet, skåra kanten. Stek kotletterna i smör ca 2 minuter per sida. Salta, peppra och lyft över till ugnsfat. Lägg skivad tomat på kotletterna. Täck med riven ost blandad med basilika. Gratinera i 225 º tills osten smält, 7-8 minuter. Häll bort en del av fettet i stekpannan, vispa sedan ur den med tomatpuré och buljong som du smaksatt med persilja och vitlök. Lägg upp den kokta pastan. Häll på buljongen. Lägg kotletterna överst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben