Italiensk bönsallad

Serverar: 4 portioner

Väldigt gott som tillbehör till tex grillat.

Ingredienser

  • 200 g (½ burk) kidneybönor
  • 200 g (½ burk) kikärtor
  • 200 g (½ burk) svarta bönor
  • 100 g strimlade soltorkade tomater eller
  • 1 röd grillad paprika (½ burk grillad paprika)
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 1 rödlök, finhackad (eller 1 strimlad purjolök)
  • ½ dl olivolja extra virgine
  • 2 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Häll av bönorna i ett durkslag och låt rinna av. Häll av oljan från tomaterna eller paprikan och strimla dem. Hacka persiljan och löken. Lägg bönor, tomater (paprika), persilja och lök i en skål och blanda tillsammans med olja, balsamvinäger, salt och peppar. Låt stå i några minuter. Blanda igen och servera.
    2. Man kan frysa de ½ burkarna med bönor som inte används.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    zudette 28 augusti 2008

    Toppengod bönsallad som definitivt kommer att göras igen!!!! Vi använde dock inlagd paprikasallad istället för grillad paparika som står i receptet och det funkade mycket bra!

    jen_05 28 juli 2013

    Oj vilken god bönsallad! Fräsch med mycket välbalanserade smaker. Vi använde soltorkade tomater. Kommer definitivt göras många gånger i framtiden, tusen tack!

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben