Italiensk choklad- och pinjenötskaka
Den här kakan är underbart god. Tänk på att glasyren skall stelna ca 1 timme innan den breds på kakan. Dessutom är det en rätt så mäktig kaka så skär smala bitar av den om den serveras till dessert.
Ingredienser
150 g riktigt smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk blockchoklad
1/2 dl rostade pinjenötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör i en kastrull och tag sedan av plattan. Rör i socker, kakao, vaniljsocker och ägg. Rör i mjölet sist.
- Bred ut smeten i en rund, smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
- Gör glasyren under tiden. Koka ihop grädde och smör. Ta kastrullen från plattan. Rör ner hackad blockchoklad och låt den smälta i gräddblandningen. Låt svalna samt halvstelna i kyl ca 1 timme. Bred sedan glasyren över kakan och strö över rostade pinjenötter.
- Låt kakan stå kallt före servering. Servera med en klick vispad grädde eller en god vaniljglass.
Liknande recept
Kommentarer (0)