Italiensk chokladkaka

En god saftig chokladkaka som får kraftigare smak med hjälp av kaffet.

Ingredienser

  • 4 ägg, delade i gulor och vitor
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 dl starkt kallt kaffe
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakaopulver
  • 1/2 dl florsocker
  • Garnering
  • 1/2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en bakform på ca 2 liter. Vispa äggulorna och sirapen. Blanda vetemjöl med bakpulver. Blanda ner i äggblandningen tillsammans med kakaon.
    2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt florsocker och fortsätt vispa ytterligare 1-2 minuter. Vänd ner äggviteskummet i äggulesmeten. Häll i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.
    3. Låt vila några minuter innan den stjälps upp på galler för att svalna.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben