Italiensk Falukorv

Serverar: 6 portioner

Intressant Falukorv i Italiensk skepnad...

Ingredienser

  • 800 g falukorv, skuren i skivor
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 4 hackade morötter
  • 2 stjälkar hackade bladselleri
  • Olivolja till stekníng
  • 2 brk tomater, hela, à 400 g, avrunna och delade
  • 1½ dl hönsbuljong
  • 1½ dl matlagningsvin, vitt
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk oregano
  • 2 lagerblad
  • 1 dl hackad persilja
  • Servering
  • Pasta
  • Citronskal, rivet
  • Persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, vitlök, morötter och selleri i en stekgryta så att grönsakerna får lite färg.
    2. Tillsätt tomater, buljong och vin. Salta och krydda med peppar, timjan, oregano, lagerblad och persilja. Koka på svag värme ca 20 minuter.
    3. Stek falukorvsskivorna och blanda ner dem i grytan.
    4. Låt koka ytterligare 5-10 minuter. Strö över citronskal och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben