Italiensk fiskgryta

Serverar: 4 portioner

160 kalorier per portion En färgstark fiskgryta som återfinns i många varianter över hela Italien och runt Medelhavet.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 selleristjälkar
  • 2 morötter
  • 4 tsk olja
  • 400 g krossade tomater
  • En knippa färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • Rivet skal och saft från 1 apelsin
  • 5 dl fiskbuljong
  • 250 g torsk
  • 250 g frysta blandade skaldjur
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken, vitlöken och morötterna. hacka selleristjälkarna och timjan.
    2. Värm en stor kastrull med oljan. Fräs vitlök, lök, selleri och morot på svag värme i 10 minuter tills grönsakerna har mjuknat.
    3. Blanda i tomater, timjan, lagerblad, apelsinskal, apelsinsaft och buljong. Lår det koka i 10 minuter utan lock.
    4. Skär under tiden fisken i stora bitar, lägg ned dem i kastrullen och koka i 3 minuter. Tillsätt tillsist skaldjuren och koka ytterligare i 2 minuter.
    5. Servera i djupa tallrikar.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben