Italiensk fläsklägg

Serverar: 4 portioner

Lägg brukar vara ganska billig. Den blir god i en gryta, där den får bräsera tills den är mör.

Ingredienser

  • 1 kg fläsklägg, skivad
  • 6 st smålökar
  • 1 tärning buljong
  • 1 dl vatten
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk mynta
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 klyfta rotselleri, strimlad
  • 2 st morötter, strimlade
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det väl och lägg det i en gryta. Bryn löken och lägg i den. Strö på mjöl, vänd runt och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och tomater med sitt spad samt kryddor.
    2. Låt allt småkoka, sjuda ca 1½ - 2 timmar under lock tills köttet är mört. Tillsätt persilja, vitlök, selleri och morot efter 30 minuter. Koka utan lock de sista 20 minuterna. Känn efter att köttet är mört.
    3. Servera med pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mikael14 5 november 2010

    Riktigt mustig höstgryta. Jag hackade 4 klyftor vitlök istället för 1 och hade ingen rotselleri så det fick bli 1 palsternacka istället... Mört kött, riktigt god smak och billigt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben