Italiensk glassbakelse

Gudomligt goda italienska glassbakelsen Tartufo di cioccolato.

Ingredienser

  • Tartufo al cioccolato
  • 12-18 urkärnade körsbär i likör
  • Vitchokladglass
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 30 g vitchoklad
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk mörk rom
  • Chokladglass
  • 5 äggulor
  • 150 g socker
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 50 g 70-procentig choklad
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Tartufo al cioccolato: Blanda mjölk och grädde, dela vaniljen på längden skrapa ur kärnorna och lägg i både kärnor och frön i mjölken. Låt sjuda upp och tag av från spisen, rör i den krossade vita chokladen så att den smälter. Vispa samman äggulorna med sockret, tills allt socker löst sig och massan är krämig, vispa i rom. Häll under omrörning chokladgrädden i äggen.
    2. Rör om och sila i finmaskigt nät tillbaka i kastrullen. Låt värmas på mycket låg värme under omrörning i 10 minuter till 80-82 grader, tag av från spisen och låt svalna. Rör om då och då så att det inte bildas skinn på ytan. Häll i glassmaskinen och sätt igång den enligt bruksanvisningen.
    3. Om du inte har en glassmaskin kan man frysa in glassen i bunken. Öppna dock frysen och rör om glassen var tionde minut tills det inte längre går att röra.
    4. Chokladglass: Vispa samman äggulorna med sockret, tills allt socker löst och massan är krämig.
    5. Värm upp mjölken blandat med grädden försiktigt och bryt i chokladen under omrörning, låt smälta helt i mjölken. Häll under omrörning mjölken i äggen. Rör om och sila i finmaskigt nät tillbaka i kastrullen. Låt värmas på mycket låg värme under omrörning i 10 minuter till 80-82 grader, tag av från spisen och låt svalna.
    6. Rör om då och då så att det inte bildas skinn på ytan. Häll i glassmaskinen och sätt igång den enligt bruksanvisningen. Om du inte har en glassmaskin kan man frysa in glassen i bunken. Öppna dock frysen och rör om glassen var tionde minut tills det inte längre går.
    7. Nu till själva glassbakelsen. Dela upp den vita glassen i 8 plastformar eller glas, tryck in bären i mitten. Frys in. Med hjälp av plasthandskar rulla runda bollar av glassen, frys in igen.
    8. Tag nya glas, lägg chokladglass i botten, lägg i vitglassbollen och täck med chokladglass. Frys in igen och rulla med hjälp av plasthandskar igen till runda bollar, stora som tennisbollar. Rulla i kakao, lägg i muffinspapper och förvara i frysen tills det är dags att ätas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben