Italiensk glassbomb

Serverar: 8-10 portioner

En supergod och omtyckt glass dessert. Förberedes dagen innan man ska ha gäster.

Ingredienser

  • 50 g röda cocktailbär (1 påse)
  • 50 g gröna cocktailbär
  • ¾ dl Amaretto likör
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 4 äggulor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 äggvitor
  • ½ dl hackad rostad mandel
  • Instruktioner

    1. Hacka bären grovt och lägg i en skål. Häll över likören och låt stå över natten.
    2. Hacka chokladen grovt. Sjud äggulor och socker i vattenbad. Vispa tills det blir en tjock smet. Ta bort från värmen. Tillsätt bären och likören. Låt svalna.
    3. Vispa grädden och äggvitorna var för sig. Vänd ner grädden, den hackade mandeln och chokladen i äggsmeten. Vänd sist ner äggvitorna.
    4. Häll smeten i en skål som rymmer 2 liter. Täck över och ställ i frysen i minst 6 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben