Italiensk grön potatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ett gammalt recept, som jag hade glömt, kommer inte riktigt ihåg vem jag fick de av, men den är verkligen jätte god!

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 4 sardellfileér
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk basilika
  • 30 g kapris
  • 1½ dl olivolja extravergine
  • 1-2 tsk torkad oregano
  • 1 knippe persilja
  • Nymald svartpeppar efter smak
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen med skal, låt svalna. Under tiden mycket smått eller kör i mixen, sardeller, kapris, vitlök, persilja, oregano och basilika. Lägg över allt det hackade i en skål, blanda i vitvinsvinäger, olivolja och peppra, rör om.
    2. Skala de avsvalnade potatisen och skär i kubber i önskad storlek, lägg över potatiskubberna i skålen med örtblandningen, blanda försiktigt så det inte blir mos, smaka av med ev salt. Låt vila minst 30 minuter innan servering.
    3. Mycket gott till både kött och fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    begeanka 9 oktober 2008

    Kanongott!

    lotteschioler 28 januari 2011

    Absolut både ett mkt gott sätt att tillaga potatis och dessuton nyttigare!

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben