Italiensk grön potatissallad
Ett gammalt recept, som jag hade glömt, kommer inte riktigt ihåg vem jag fick de av, men den är verkligen jätte god!
Ingredienser
800 g potatis
4 sardellfileér
1 msk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
30 g kapris
1½ dl olivolja extravergine
1-2 tsk torkad oregano
1 knippe persilja
Nymald svartpeppar efter smak
Salt efter smak
Instruktioner
- Koka potatisen med skal, låt svalna. Under tiden mycket smått eller kör i mixen, sardeller, kapris, vitlök, persilja, oregano och basilika. Lägg över allt det hackade i en skål, blanda i vitvinsvinäger, olivolja och peppra, rör om.
- Skala de avsvalnade potatisen och skär i kubber i önskad storlek, lägg över potatiskubberna i skålen med örtblandningen, blanda försiktigt så det inte blir mos, smaka av med ev salt. Låt vila minst 30 minuter innan servering.
- Mycket gott till både kött och fisk.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Kanongott!
Absolut både ett mkt gott sätt att tillaga potatis och dessuton nyttigare!