...en häftig sallad...med färg och smak...
Ingredienser
800 g potatis, gärna Blå Kongo
3 msk ljus vinäger
3/4 tsk salt
3/4 krm mald svartpeppar
4 msk olivolja
1 msk vatten
1 liten purjolök
1 liten rödlök
Stor kapris
Instruktioner
- Koka potatisen med skalet på. Rör ihop vinäger, olja, vatten, svartpeppar och salt.
- Skala och skiva potatisen varm, lägg den i en skål. Häll över dressing och täck skålen med plastfolie. Låt potatisen kallna och dra åt sig salladssåsen.
- Ansa, snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skala och skiva rödlöken i tunna ringar.
- Blanda ner löken och kaprisen strax före serveringen.
- Servera till rostbiff, kassler, skinka eller rökt fisk.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...