Italiensk potatissallad

Serverar: 4 portioner

...en häftig sallad...med färg och smak...

Ingredienser

  • 800 g potatis, gärna Blå Kongo
  • 3 msk ljus vinäger
  • 3/4 tsk salt
  • 3/4 krm mald svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 liten purjolök
  • 1 liten rödlök
  • Stor kapris
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen med skalet på. Rör ihop vinäger, olja, vatten, svartpeppar och salt.
    2. Skala och skiva potatisen varm, lägg den i en skål. Häll över dressing och täck skålen med plastfolie. Låt potatisen kallna och dra åt sig salladssåsen.
    3. Ansa, snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skala och skiva rödlöken i tunna ringar.
    4. Blanda ner löken och kaprisen strax före serveringen.
    5. Servera till rostbiff, kassler, skinka eller rökt fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben