Italiensk grönsakspaj

Serverar: 4 portioner

Jätteläcker lite annorlunda paj med kryddning i pajdegen! Har varit en klar favorit jos oss i 20 år både bland barn och vuxna. Den har dock inte så mycket med det Italienska köket att göra annat än att den ska kryddas med Italiensk salladskrydda.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk dragon
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 gröna paprikor
  • 1 liten aubergine
  • 2 gula lökar
  • 1/3 burk krossade tomater
  • 1-3 vitlöksklyftor
  • ½ tsk oregano
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 tsk dragon
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten burk crème fraiche, 2 dl
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Arbeta ihop degen, låt den vila 30 min. Förgrädda 15 min, 225 grader Hacka grönsaker och lök i lagom stora kuber. Fräs lök, paprika, aubergine. Häll i tomater, kryddor och crème fraiche. Smaka av med pressad vitlök. Låt puttra tills löken är mjuk. Häll fyllningen i pajskalet, häll på rikligt med riven ost. Grädda 10-15 min, 225 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben