Italiensk köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Toppengod köttfärsrätt med pajdegen i ett rutnät ovanpå köttfärsen och inget pajskal i botten.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl
  • 50 gram smör
  • 2 msk riven ost
  • 1 msk vatten kallt
  • Fyllning
  • 1 st 10 cm purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 500 gram köttfärs
  • 1 msk smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,75 krm vitpeppar
  • 2 krm italiensk salladskrydda
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 dl vatten
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl riven ost med fyllig smak
  • Instruktioner

    1. Hacka samman pajdegen och låt den vila en stund i kylen. 2. Skär purjon i tunna ringar.Skär paprikan i små tärningar.Stek köttfärsen och purjon.Pressa vitlök över köttfärsen och tillsätt kryddorna och chilisåsen och vattnet.Rör om och låt vattnet koka in. 3. Vispa ihop äggen och den rivna osten och tillsätt paprikatärningarna i ägg-oströran.Spara lite av äggen till att pensla pajdegsremsorna med.Sätt ugnen på 225 grader. 4. Häll ägg-ost-paprikaröran i köttfärsröran.Blanda om.Häll allt i en lättsmord ugnssäker form. 5. Kavla ut degen och sporra ut remsor,ett par cm breda.Lägg som ett galler över köttfärsen.Pensla med ägg.Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. 6. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    Erika1982 10 februari 2012

    Tack för ett mycket bra recept på en god köttfärspaj!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben