Italiensk köttfärsröra

Serverar: 4 portioner

Smakrik och mustog köttfärssås! väl värt att låta det koka så länge, smakerna träder fram mer när det får koka ihop!

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 50 g rotselleri
  • 400 g köttfärs
  • 1 burk tomater (400 g)
  • 1 st buljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 litet söndersmulat lagerblad
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk oregano eller basilika
  • 1/2-1 dl rött vin
  • Instruktioner

    Skala löken och vitlök och finhacka dessa. Skala och finhacka även rotsellerin. Fräs lök och sellerin i lite olja eller margarin i en rymlig stekpanna. Lägg efter 4-5 min i köttfärsen. Smula sönder färsklumpen med t.ex en trägaffel. Lägg i tomaterna, buljongtärningen, vatten, lagerbladet och salladskryddan. Rör också ner tomatpurén. Koka såsen sakta, med locket på glänt i 1 till 1 1/2 timme. Späd med lite mer vatten om det ser ut att behövas. Smaksätt mot slutet av koktiden med oregano eller basilika. Rör sen ner vinet och koka 5-10 min. Smaka av såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Knotan_ 18 november 2009

    Verkligen supergott! Köttfärssås är både min och min sambos favorit, och jag brukar göra olika nästan varje gång. Och jag måste säga att detta var supergott! Skippade vinet för jag glömde köpa, och istället för en buljongtärning tog jag 1 matsked kalvfond. tack för ett super recept!

    Tinjep 21 mars 2012

    Gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben