Serverar: 4 portioner
Smakrik och mustog köttfärssås! väl värt att låta det koka så länge, smakerna träder fram mer när det får koka ihop!
Skala löken och vitlök och finhacka dessa. Skala och finhacka även rotsellerin. Fräs lök och sellerin i lite olja eller margarin i en rymlig stekpanna. Lägg efter 4-5 min i köttfärsen. Smula sönder färsklumpen med t.ex en trägaffel. Lägg i tomaterna, buljongtärningen, vatten, lagerbladet och salladskryddan. Rör också ner tomatpurén. Koka såsen sakta, med locket på glänt i 1 till 1 1/2 timme. Späd med lite mer vatten om det ser ut att behövas. Smaksätt mot slutet av koktiden med oregano eller basilika. Rör sen ner vinet och koka 5-10 min. Smaka av såsen.
Verkligen supergott! Köttfärssås är både min och min sambos favorit, och jag brukar göra olika nästan varje gång. Och jag måste säga att detta var supergott! Skippade vinet för jag glömde köpa, och istället för en buljongtärning tog jag 1 matsked kalvfond. tack för ett super recept!
Gott!