Italiensk köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Äkta italiensk köttfärssås.

Ingredienser

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 3 hg blandfärs
  • 3 msk olja
  • 3 msk tomatpuré, ca
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk basilika, ca
  • 3-4 msk rödvin
  • Parmesanost till servering
  • Instruktioner

    1. Hacka vitlök och lök. Häll olja i en stekpanna och fräs löken tills den blir guldgul.
    2. Lägg i köttfärsen, rör om och låt den fräsa med löken. Tillsätt tomatpuré, salt och peppar och späd med vatten.
    3. Koka såsen med locket på glänt ca 15-20 minuter. Tillsätt litet söndersmulad basilika mot slutet av kokningen.
    4. När såsen är nästan färdig häll i vinet och grädden. Servera med parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben