Italiensk kyckling- och mozzarellagryta

Serverar: 4 portioner

En mustig kycklinggryta med smak av vitlök, basilika och mozzarella. Den kommer att bli populär!

Ingredienser

  • 1 liten aubergine
  • 1 liten squash
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Mycket olivolja att steka i
  • 7 dl krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk socker
  • ½-1 grillad kyckling
  • ½ kruka färsk basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 påse minimozzarella, ca 125 g
  • Servering
  • Kokt pasta
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär aubergine och squash i stavar. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs aubergine och squash, lite i taget i rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek grönsakerna så att de är ordentligt mjuka, det tar 10-15 minuter. Salta.
    2. Fräs gul lök och vitlök i stekpannan. Tillsätt aubergine, sqush, krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och socker. Låt grytan småputtra i 10-15 minuter.
    3. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Tillsätt kycklingköttet, grovt hackad basilika, salt, peppar och minimozzarella.
    4. Servera grytan med kokt pasta och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben