Italiensk långbröd

Serverar: 2 portioner

Otroligt lätt och smidigt att baka. Frasig skorpa och segt innanmäte. Perfekt till buffén eller soppan som brytbröd. Eller bryt en bit och ät med Philadelphiaost.. När degen får jäsa länge så utvecklas med smak och en posös konsistens. Använd gärna en jäslåda. En mindre plastpack med snäpplock. Smörj den rejält med olivolja innan du lägger i dengen för jäsning.

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 50 g färsk jäst
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk anis, finmalen
  • 1 msk fänkål, finmalen
  • 1 tsk socker
  • 9 dl vetemjöl special (gärna ekologisk)
  • 3 dl rågsikt (gärna ekoloisk)
  • 3 msk krossat linfrö
  • Instruktioner

    1. Smula jästen, och rör ihop alla ingredienser i en bunke. Kör med maskinen ca 10 min.
    2. Täck med plastfolie, och låt jäsa i en timme. Alt i jäslåda. Rör om, täck igen, och jäs en timme till.
    3. Häll degen i smorda brödformar, och jäs i 20-30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 275 grader. Sätt in bröden och grädda i 12 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och låt bröden stå kvar i ungefär en timme och tio minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben