Italiensk långkok med valentinhjärtan

Serverar: 4 portioner

Mustig och smakrik gryta med frasiga valentinhjärtan.

Ingredienser

  • 800 g högrev i grytbitar
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 klyftad gul lök
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 2 skivade blekselleristjälkar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2½ dl rödvin
  • 5 dl vatten
  • 2 msk konc oxfond
  • 80 g skivad italiensk salami
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • Valentinhjärtan
  • 250 g färsk smördeg på rulle
  • 1 ägg
  • Servering
  • Ris eller potatispuré
  • Timjankvistar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet. Salta och peppra och lägg köttet åt sidan. Stek lök, vitlök och selleri under omrörning i grytan någon minut. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare 2 minuter. Lägg i köttet och slå på vin, vatten och fond. Lägg i salami och fänkålsfrön. Låt koka under lock 1-1½ timme.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Skär ut hjärtan ur smördegen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills de har fått fin färg, ca 10 minuter.
    4. Häll upp grytan i varma portionsformar och lägg på ett hjärtlock. Garnera med timjan coh servera eventuellt med ris eller potatispuré.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben