Italiensk linspasta

Serverar: 4 portioner

Otroligt god och smakrik linspasta med medelhavssmaker.

Ingredienser

  • Pasta för 4 personer
  • 1 gul lök
  • 1 aubergine
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • ½ dl gröna oliver
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater
  • 1½ dl svarta belugalinser
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk kapris
  • 1 msk socker
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sallad
  • 2 påsar blandad sallad, á 70 g
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 50 g krasse eller valfria groddar
  • Dressing
  • ½ msk balsamvinäger
  • ½ tsk dijonsenap
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Hacka den gula löken, auberginen, vitlöksklyftorna och den röda paprikan fint. Fräs i lite olivolja tills allt mjuknar och får färg. Hacka oliverna grovt och rör ner tillsammans med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter eller tills linserna är mjuka.
    3. Sprid ut salladen på ett fat. Skiva rödlöken och hacka tomaterna. Sprid ut över salladen tillsammans med krassen eller groddarna. Vispa ihop balsamvinäger, dijonsenap, olivolja, oregano, salt och peppar i en skål. Ringla över salladen.
    4. Servera såsen tillsammans med pastan och salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben