Italiensk makaronirätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna rätt var min favoriträtt under hela min skoltid.

Ingredienser

  • 4 dl okokta makaroner
  • 500 gr nötfärs
  • 1 st riven lök
  • 1,5 dl krossade tomater
  • 1 dl tomatketchup
  • Riven ost
  • Oregano
  • Salt och peppar
  • Vit grundsås
  • 50 gr margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka makaroner och låt svalna. 2. Stek köttfärs och lök, blanda i krossade tomater, tomatketchup och krydda med salt och peppar. 3. Gör en vit grundsås: smält margarinet, vispa i mjölet och späd med mjölk och låt koka upp tills det tjocknar. Krydda med salt och peppar. 4. Lägg makaronerna i en form och blanda i köttfärsröran. Häll över den vita grundsåsen och strö över riven ost och krydda lite med oregano. 5. Grädda i ugn i 200 grader i cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    calorina 8 september 2011

    Nästa gång jag bjuder mina barn och barnbarn på mat blir det denna.<3 tack.

    karlah 8 september 2011

    Helt okej!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben